تحصیل در ترکیه

تحصیل در کشور ترکیه

تحصیل در ترکیه

تحصیل در کشور ترکیه

چگونه در ترکیه ادامه تحصیل داد

ایرانیان برای ورود به ترکیه نیازی به ویزا ندارند، نزدیکی راه و هزینه‌های پایین‌تر زندگی در قیاس با بسیاری دیگر از کشورهای مهاجرپذیر، امکان تحصیل در سطح استانداردهای اروپا، امکان دریافت بورسیه تحصیلی و پیداکردن کار ضمن تحصیل، وجود رشته‌های متنوع تحصیلی، عدم وجود شرط سنی و گپ تحصیلی و حضور چشمگیر دانشجویان بین‌الملل در ترکیه، این کشور را به مقصد بسیار مناسبی برای ادامه تحصیل در ترکیه تبدیل کرده است. از طرفی مدارک دانشگاه‌های ترکیه در تمام کشورهای جهان معتبر است و قابل ارائه برای مقاطع بالاتر در دیگر دانشگاه‌هاست.

 

زبان آموزشی در دانشگاه های ترکیه و آزمون های ورودی

دانشگاه‌ها تحت نظارت سازمان آموزش عالی ترکیه هستند و برنامه‌های‌ آن‌ها باید مرتبا مورد بررسی قرار گیرد. هر کدام از دانشگاه‌ها دارای مدیر، معاون و هیات اجرایی و انجمن دانشجویی است. زبان آموزشی در دانشگاه های ترکیه عمدتا زبان ترکی است اما دانشگاه‌هایی نیز هستند که در آنها زبان‌های انگلیسی، فرانسه و آلمانی تدریس می‌شود. چنین دانشگاه‌هایی و برای دانشجویان مبتدی، سال اول را به آموزش آن زبان خاص اختصاص می‌دهند.

 

شرایط ورود به دانشگاه های ترکیه

متقاضیان که نمرات بالاتری را کسب کنند وارد دوره‌های چهار ساله یا BA یا Bachelor’s Degree می‌شوند اما کسانیکه نمرات محدودتری را دریافت کرده‌اند به دوره‌های 2 ساله یا AA  یا همان دوره کاردانی Associate’s Degree وارد می‌شوند. رشته‌هایی همچون دندانپزشکی و دامپزشکی به مدت 5 سال طول می‌کشند و برای تحصیل در رشته پزشکی باید 6 سال زمان اختصاص داده شود.

پس از پایان دوره چهار ساله لیسانس دانشجو می تواند برای دوره های فوق لیسانس اقدام نماید که در حدود 2 سال طول می کشد و شامل دوره‌هایی با پایان‌نامه و بدون پایان‌نامه یعنی thesis و non-thesis می‌شود.

برای ادامه تحصیل در رشته دکتری حتما باید مدرک فوق لیسانس دریافت شده باشد و دوره دکتری حداقل 4 سال طول می کشد. فارغ‌التحصیلان رشته‌های پزشکی، دامپزشکی و دندانپزشکی می‌توانند مستقیما به دوره‌های دکتری و PHD راه پیدا کنند. درآمد اصلی دانشگاه‌های ایالتی فاندی است که سالانه به بودجه آن ایالت تعلق می‌گیرد. این مبلغ معادل 60% کل درآمد دانشگاه است.

زندگی در ترکیه به طور کلی چیزی در حدود ۱۵ درصد بالاتر از ایران می باشد و می توان مبلغی بین ۵۰۰ تا ۶۲۰ دلار در ماه را به عنوان هزینه در این کشور، در نظر گرفت.

تحصیل در ترکیه ارشد

اگر شما به دنبال کشوری برای تحصیل هستید که بتوانید دوره ی کارشناسی ارشد خود را تکمیل کنید، ترکیه می تواند گزینه بسیار خوبی برای شما باشد. سیستم دانشگاهی در ترکیه عمدتا از سیستم آمریکایی مدل سازی شده است که می توان با دو سال تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه، مدرک خود را به دست آورد. بنابراین، بسته به مکان و هدفی که شما در ذهن دارید، تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه می توانند راهی موفقیت آمیز برای ادامه ی تحصیل شما باشند.


شرایط تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه

مدت زمان تحصیل در ترکیه در مقطع ارشد دانشگاه های ترکیه تقریبا 2 سال می باشد و شما باید 120 واحد را بگذرانید. از آن جایی که ترکیه از متقاضیان پیوستن به اتحادیه اروپا می باشد و همچنین دارای مناظر طبیعی و تاریخی بسیار زیادی می باشد لذا مقصد بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی می باشد.

هم اکنون سالیانه نزدیک به 90 هزار نفر در دانشگاه های ترکیه ثبت نام می کنند و مشغول به تحصیل می شوند. جدا از بخش طبیعت و زندگی آرام در ترکیه شهریه دانشگاه ها نیز در این مقطع بسیار پایین می باشد.

مقاله پیشنهادی : آزمون YOS

معمولا در پایان دوره باید پایان نامه ارائه کنید که به مانند ایران دارای دفاع می باشد. البته تعدادی از رشته ها دارای پایان نامه نمی باشند و شما باید به صورت عملی کار انجام بدهید.

جدا از مدرک زبان تافل یا آیلتس داشتن مدرک زبان ترکی TOMER یکی از مدارک بسیار مهم جهت پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی می باشد. طبیعتا با داشتن نمرات بیشتر شانس بالاتری خواهید داشت.

اکثر دانشگاه ها برای ورود یک آزمون برگزار می کنند که نمره ای بین 50 تا 55 را برای قبولی می خواهند. این آزمون ALES نام دارد. بعضی از دانشگاه ها آزمون هایی مانند GMAT و یا GRE را نیز به جای این آزمون قبول دارند.


مدارک لازم برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد:

ترجمه مدرک کارشناسی

ترجمه ریزنمرات کارشناسی

کپی پاسپورت

مدرک تومور در صورتی که متقاضی تحصیل در دانشگاه ترک‌زبان هستید

کارنامه قبولی ALES یا GRE

توصیه‌نامه استاد

رزومه

انگیزه نامه

مدرک آیلتس یا تافل برای دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان


تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان

تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان یکی از بهترین راه های مهاجرت تحصیلی به ترکیه حساب می شود که مورد توجه افرادی زیادی در این خصوص قرار گرفته است. ترکیه از جمله کشورهای اپراسیایی مناسب برای تحصیل از نظر هزینه می باشد. با توجه به نزدیک بودن کشور ترکیه بسیاری از افراد تمایل تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان را دارند.

کدام کشور بدون مدرک زبان پذیرش میدهد؟

آیا بدون مدرک زبان میتوان در بهترین دانشگاه های ترکیه پذیرش تحصیلی گرفت؟

هزینه تحصیل در ترکیه به چه ترتیبی است؟

ارائه مدرک زبان یکی از اصلی ترین موراد قابل ذکر در خصوص امر پذیرش و ویزا هستند که متقاضیان در ابتدای امر می بایست به فکر اخذ مدرک زبان نیز هستند. همین مورد باعث دغدغه افراد زیادی در همین موضوع است اما باید در این میان به تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان نیز اشاره نمود. افراد واجد شرایط نیز می توانند با موسسات در ارتباط باشند 

شرایط تحصیل در ترکیه بدون مدرک زبان


ترکیه کشوری اروپایی، آسیایی در اصطلاح اوراسیایی است که فرهنگ آن هم شامل فرهنگ آسیایی و هم اروپایی است. زبان رسمی ترکیه، ترکی استانبولی است. کشور ترکیه دارای فرهنگی سنتی و همچنین فرهنگ کشورهای اروپایی در آن دخیل است به عبارتی کشوری جذاب، خیره کننده و کاملا متفاوت است و بر همین اساس مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است. افراد نیز می توانند در هریک از مقاطع تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس و دکتری در ترکیه تحصیل کنند.

سیستم تحصیلی در کشور ترکیه اکثرا بر اساس سیستم کشور آمریکا الگو برداری شده است. دوره لیسانس 4 سال، دوره های تحصیلات تکمیلی 2 تا 4 سال می باشد. شهرهای اصلی ترکیه که داری جذابیت و ویزگی های خاصی است و جزو شهرهای بزرگ دانشجویی می باشد عبارتند از ازمیر، استانبول، آنکارا. دانشگاه های زیادی در ترکیه وجود دارد که هم به زبان ترکی و هم به زبان انگلیسی آموزش می دهند. بسیاری از دانشگاه هایی که از رتبه بندی بالا و شهرت و اعتبار خوبی برخوردار شدند اکثرا به زبان انگلیسی هستند.


متقاضیان نیز برای تحصیل در مقطع لیسانس باید مقطع دبیرستان خود را تمام کرده باشند یا در حال تحصیل باشید. سایر مدارک مورد نیاز عبارتند از:

ارائه فرم درخواست

دیپلم دبیرستان یا گواهی با این مضمون که افراد به زودی فارغ التحصیل خواهند شد.

ارائه گواهی دال بر مدرک زبان

انگیزه نامه

اثبات توانایی پرداخت هزینه ها (نامه تمکن و پرینت حساب)

ارائه گواهی نشان دهنده دال بر توانایی مالی برای پرداخت هزینه ها را در دوره تحصیلی

مهلت ارسال مدارک و درخواست نیز قبل از تاریخ 1 اوت می باشد

پذیرش تحصیلی ترکیه

تعداد افرادی که در ایران  تصمیم به تحصیل در کشور ترکیه گرفتند ، همه ساله در حال گسترش است. در حال حاضر حدود 65000 نفر در خارج از کشور که در سال 2019 در ترکیه مشغول به تحصیل شده اند وجود دارد ، این آمارنشان می دهد که این کشور به یک مقصد برای تحصیل معروف برای دانشجویان ایرانی تبدیل شده است. یکی از دلایل و الهام بخش شدن تحصیل در ترکیه برای دانشجویان ایرانی ، یادگیری برای تلاش نسبتاً کم و با کیفیت آموزنده است. علاوه بر این ، دریافت کمک هزینه ترکیه ای که شامل هزینه اسکان ، هزینه تحصیلی ، پوشش پزشکی و هزینه سفر باشد ، قابل تصور است.


سیستم آموزش عالی ترکیه

دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها، موسسات، مدارس آموزش عالی، هنرستان‌ها، مرکز علمی و کاربردی، دانشگاه‌ها و کالج‌های افسری و پلیسی و مراکز تحقیقی و پژوهشی به عنوان موسسات آموزش عالی ترکیه به شمار می‌آیند.

دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها و موسسات آموزش عالی 4 ساله و موسسات علمی کاربردی دوساله هستند که همراه دپارتمان‌ها و زیرشاخه‌های آن به ترتیب توسط Law  و YÖK  یا Council of Higher Education تاسیس شده‌اند.




تحصیل در ترکیه بنا به دلایل فراوانی این روزها مورد توجه افراد زیادی از سرتاسر دنیا به ویژه جوانان جویای تحصیل و دانش کشورمان قرار گرفته است. از این دلایل می توان به کیفیت آموزشی بالا، هزینه های زندگی پایین، هم سو بودن کیفیت آموزشی با استانداردهای جهانی، آداب و رسوم مشترک و همزبانی اشاره کرد.

دانشگاه های کشور ترکیه از رنکینگ و رتبه بندی های جهانی بسیار خوبی برخوردار می باشند و دانشجویان خارجی را برای ادامه تحصیل در دانشگاه های برتر کشورهای اروپایی و آمریکا آماده می کنند.

دانشجویان خارجی به منظور پذیرش در دانشگاه های این کشور باید در ابتدا مدارک لازم را تکمیل و ارسال نمایند.از جمله این مدارک می توان فرم درخواست از دانشگاه را نام برد که هر دانشگاه فرم درخواست متفاوتی دارد. ترجمه گواهی دیپلم دبیرستان به زبان ترکی، ترجمه ریزنمرات دبیرستان به ترکی، گواهی مبنی بر تمکن مالی و توانایی تامین هزینه های زندگی در مدت تحصیل از دیگر مدارک لازم برای اخذ پذیرش دانشجویی می باشد.



مدارک لازم برای پذیرش در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های ترکیه:

داوطلب متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه درمقطع لیسانس نیاز به مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی دارد.

فرم درخواست پذیرش

مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی

ریزنمرات دوره دبیرستان و دیپلم و پیش‌دانشگاهی

مدرک زبان

نامه انگیزشی

رسید پرداخت مبلغ ثبت‌نام

صورت‌حساب بانکی مبنی بر تمکن مالی داوطلب ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه در زمان تحصیل

مدارک اعلام‌شده باید نهایتاً تا تاریخ اول اوت ارسال شوند